Import af bil

Køb af bil i Tyskland er en tillidssag og gennem vores mange år i markedet har vi oplevet, at det for den uerfarne køber kan resultere i unødvendige overraskelser. Vores afdeling, Global Car Trading i Flensborg, køber og sælger biler dagligt i Tyskland og kender til alle faldgruberne og hvor du skal være opmærksom. Nedenstående deler vi ud af vores ekspertise og giver gode råd om det, som du skal være særlig opmærksom på både før køb og efter.
Global Car Trading kan også assistere dig gennem købet. Vi tilbyder 3 forskellige pakker afhængig af, hvor meget du selv ønsker at være involveret. Se vores pakker her. 

Undersøg markedet grundigt inden du importerer en bil.

Overvejer du at købe/importere en brugt bil i Tyskland, er et godt råd at overveje behov og derefter få et overblik over prisniveau i Danmark - inden du tager til Tyskland og kigger på bil.

Udstyret i den nye bil kan være et springende punkt. På www.mobile.de er det muligt at tilvælge et bredt udvalg af ekstraudstyr. Herefter er det nemmere at sortere i det store udvalg af biler til salg og konkret søge efter den ønskede bil. Du er også meget velkommen til at finde inspiration i vores katalog her.

Vi ved af erfaring, at køb af bil i Tyskland kan virke uoverskueligt og kan med vores mange års erfaring være dig behjælpelig. Vores afdeling, Global Car Trading, hører til i Flensborg og har både dansk- og tysktalende personale. Global Car Trading har stor indsigt i import af biler og har et godt netværk af samarbejdspartnere. Det sikre et uproblematisk køb og unødvendige overraskelser. Hos Global Car Group hjælper vi dagligt kunder med import af bil fra Tyskland og mange andre lande. Vi har derfor et godt kendskab til forhandlere og tendenser på det europæiske brugtbilsmarked. Vi har i den forbindelse udviklet en gennemgangsrapport med over 110 tjekpunkter. Det sikre, at du får præcis den bil, som du er blevet lovet af forhandleren.

På vores hjemmeside, Global Car Trading, kan du læse mere om import af bil og hvordan vi kan hjælpe dig. Vi har flere løsninger alt efter hvor meget du selv ønsker at være involveret.

Se vores pakker og priser for import af biler

Ønsker du selv at stå for import af bilen, har vi samlet en række gode råd og forhold, som du skal være opmærksom på. Se her hvad du særligt skal være opmærksom på:

Før køb

Køretøjets papirer – Reg. attest & COC-certifikat

Ved import af bil fra Tyskland er det vigtigt at bilens papirer kontrolleres især registreringsattesten og COC-certifikatet, som også er det der kaldes bilens ”dåbsattest”. Sælgeren af bilen skal, som udgangspunkt, være identisk med navnet på registreringsattesten. Der er dog undtagelser, som fx hvis en bil sælges via en forhandler. Her må der spørges ind til eventuelt bevis for ejerskab. Inden bilen hentes i Tyskland, skal du sikre dig en kopi af den originale registreringsattest. Denne består af et ”Fahrzeugbrief Teil II” og ”Fahrzeugschein Teil I”. Tjek at data på attesten stemmer overens med bilen, herunder stelnummer.
Vi anbefaler, at bilens originale ”dåbsattest”, COC-certifikatet, altid følger med ved køb. Dette gælder for biler købt i udlandet. Dokumentet er især vigtigt, såfremt bilen senere hen skal eksporteres fra Danmark til ny køber i udlandet.

Kilometerstand

Søg for at tjekke, at servicehæftet er stemplet i forhold til bilens kørte kilometer. Der skal være sammenhæng mellem stemplernes dato og antal kørte kilometer.

Skader

Er der foretaget reparationer på bilen eller ændringer, bør der foreligge dokumentation. Ujævne overgange ved døre, motorhjelm, bagklap og skærme bør vække mistanke. Er der spor af malerarbejde som farvetåge, "appelsinskal" eller farveforskelle, bør bilen kontrolleres af et autoriseret værksted. Den bedste løsning vil være Dekra (i Tyskland). Dekra har mulighed for at lave en detaljeret rapport på bilen. Spørg også sælger omkring bilens historik.

Udstyr

Har bilen uoriginalt tilbehør eller ekstraudstyr, skal dette være registreret i registreringspapirerne, og der skal som minimum foreligge en generel driftstilladelse (ABE).

Som ved generelt køb af bil er en grundig gennemgang af bilen vigtig – inden den importeres fra Tyskland:

Lakering

Tjek bilen i skarpt lys. Kig efter ridser og buler fra en skrå vinkel og kig langs bilen efter små eller store buler.

Rust

Rust er ikke længere et stort problem på nyere biler, men kontrollér dog altid dørkarme, motorhjelm og bagklap samt skærme, undervogn og udstødning.

Detaljer

Vær opmærksom på detaljerne og brug tilstrækkelig tid herpå. Undersøg lygteglas for- og bag, udvendig belysning, interiør, motor- og bagagerum samt taget, hvis der er tale om en cabriolet. Er der et forholdsvist stort slid?

Motorrum

Hvordan er tilstanden på komponenter såsom batteriet? Tjek olie, vand og syreniveau. Findes der spor af en nylig udført vedligeholdelse eller reparation?

Tænd motor

Vær opmærksom på ujævne eller usædvanlige motorlyde. Tomgangshastigheden skal være konstant.


Prøvekørsel af din nye bil

Uanset om du importerer din bil fra Tyskland eller køber din brugte bil i Danmark, er en prøvekørsel vigtig. En prøvekørsel bør tilbydes uopfordret. Tag en passager med og brug tilstrækkelig tid. Kør om muligt en kendt rute og afprøv forskellige kørselssituationer, by, landevej samt motorvej.

Før du kører: Vær opmærksom på motortemperatur og -støj. Sluk for radioen ved prøvekørslen og læg mærke til om der kommer mislyde fra motor, bagtøj og dæk. Husk at sikre dig, at bilen er forsikret ved prøvekørslen, og om der i givet fald er en selvrisiko.

Aftale på skrift

Det er altid en god ide at få aftalen på skrift, da det er din dokumentation på handlen og dokumentation, hvis ikke bilen lever op til det aftalte.

Tysk moms

Handles der bil i Tyskland som virksomhed og med momsaftræk, er det vigtigt at være opmærksom på følgende. I det øjeblik den tyske forhandler er betalt kan det risikeres, at forhandleren beholder den tyske moms, som depositum indtil bilen er dokumenteret i Danmark. Vores erfaring viser, at nogle forhandlere kan være længe om at tilbagebetale dette depositum – og i værste tilfælde ikke vælger at returnere pengene. Dette kan resultere i ekstra omkostninger til eventuel advokat for at udrede pengene.

Betaling

Forsigtighed tilrådes, hvad enten det omhandler kontant betaling, bankoverførsel eller betaling via "Western Union". Den bedste betalingsmåde er en straks overførsel af egen bank i det øjeblik at bilen, alle nøgler og dokumenter er kontrolleret. Dette kan normalt effektueres i løbet af et par timer. På denne måde vil hverken du eller sælger blive snydt. Denne betalingsmåde gør også, at det ikke er nødvendigt at medbringe en større sum i kontanter.

Efter køb

Nummerplader, afgift og forsikring

Inden der kan komme danske nummerplader på den bil importeret fra, skal bilens afgift beregnes. Dette sker hos SKAT i Danmark, og svar tiden ca. 4 uger. Når opgørelsen er modtaget fra SKAT, kan bilen indregistreres hos det nærmeste danske motorkontor. Der ligger motorkontor i Aalborg, Aarhus, Odense og Høje Taastrup.

Til motorkontoret skal der bruges følgende:

  • Den originale registreringsattest - ved tysk køretøj; Fahrzeugbrief og FahrzeugSchein
  • Opgørelsen fra SKAT
  • Navnet på forsikringsselskab hvor bilen skal forsikres

Afgiften betales ved afhentningen af nummerpladerne.
Såfremt du ikke er ejer af bilen, men blot afhenter nummerpladerne, skal der også medbringe en fuldmagt fra ejeren af bilen.

Husk - du er altid velkommen til at kontakte os for rådgivning i forhold til import af bil fra Tyskland og resten af Europa. Find vores kontaktoplysninger lige her.

Du kan også vælge at flexlease din importerede bil. Hos Global Car Leasing laver vi gerne et tilbud på din bil. Vi er specialister i high-end biler og har mere end 14 års erfaring med flexleasing.

Ved brug af et flexleasingfirma forkortes ventetiden væsentligt til at du kan komme ud og køre.

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye bil!