HVAD ER FLEXLEASING?

Betal kun afgift, når du bruger bilen

Flexleasing er en fleksibel løsning, hvor du kun betaler registreringsafgift i de måneder, hvor bilen kører med danske nummerplader – resten af tiden er bilen afgiftsfri. Det er en fordelagtig løsning for dig, som kun bruger din bil med danske nummerplader i udvalgte perioder af året – f.eks. hvis den bruges som sommer- eller vinterbil, eller hvis du ofte udskifter din bil. Det er nemt og hurtigt at vælge, hvilke perioder du ønsker at køre i bilen – det kan være i 1 til 36 måneder.

Undgå værditab

Med en Flexleasingmodel undgår du værditab på afgiften. Ved ophør af aftalen er der mulighed for at sælge bilen i udlandet uden et afgiftstab – ved fuld afgift opkræver SKAT et gebyr på minimum 15% i eksportafgift, når afgiften søges retur. Det giver udover den umiddelbare besparelse et ekstra salgspotentiale, da bilen kan sælges i hele verden.

Stærkere likviditet

Med Flexleasing skal du ikke tænke på en stor likviditetsbelastning i forhold til de normale høje danske afgifter. Du betaler kun omkring 30 % af den reelle danske værdi svarende til bilens pris inklusiv moms og afgift. Registreringsafgiften bestemmes af bilens alder, og der betales en procentandel af den fulde afgift:

  • 2% pr. måned i de første 3 måneder
  • 1% fra 3 til 36 måneder
  • 0,5% over 36 måneder


Er du i tvivl?

Før du vælger en leasingaftale, er det en god idé at kende dine totalomkostninger og have lavet en afskrivningsprofil, der passer til dig og din økonomi. Kontakt os, så vi kan hjælpe dig med at få overblik over hele processen og alle reglerne. Det gør, at du kan træffe det bedste valg på baggrund af dine oplysninger og din situation.

Læs mere om splitleasing her
Læs mere om flexleasing  her
Læs mere om sæsonleasing her