FAQ

Her kan du få svar på ofte stillede spørgsmål.
Skulle du ikke finde et svar, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på enten telefon eller ved at udfylde vores kontaktformular. Du finder vores kontaktinformation her.

Hvad er leasing?

Leasing svarer til at leje en bil i en ønsket periode. Bilen leases gennem en virksomhed, som formelt set ejer bilen – leasingtager har dog den fulde råderet over bilen. I det øjeblik bilen leases, har leasingtager ikke pligt til at registrere bilen og undgår derved at betale den fulde afgift på én gang. Med leasing bliver afgiften i stedet fordelt i små rater og kun i den periode, hvor bilen leases - også kaldet forholdsmæssig afgift. Det giver en økonomisk fordel for leasingtager og gør det muligt at køre billigere i drømmebilen.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er en fleksibel løsning, hvor der kun betales registreringsafgift i de måneder, hvor bilen kører med danske nummerplader. Den resterende tid er bilen afgiftsfri. Det er en fordelagtig løsning for dig, som kun bruger din bil med danske nummerplader i udvalgte perioder af året. Det kunne f.eks. være, at bilen udelukkende bruges om sommeren eller vinteren. Det kan også være, at bilen ønskes at blive udskiftet oftere. Det er nemt og hurtigt at vælge, hvilke perioder der ønskes at køre i. Det kan være alt lige fra 1 måned til 36 måneder.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing kaldes også for del-leasing og er en anden måde at lave flexleasingaftaler på. En splitleasingaftale er delt op på to flexleasingkontrakter. Den ene til brugeren af bilen og den anden til arbejdsgiver/virksomhed. På denne måde kan to parter dele en kontrakt mellem hinanden. En forudsætning for indgåelse af en splitleasingkontrakt er, at erhvervskørselen overstiger den private kørsel væsentligt.

Hvad er privatleasing?

En flexleasing aftale som etableres privat.

Hvad er erhvervsleasing?

En flexleasing aftale som etableres til et cvr nummer.

Hvem ejer bilen, når den leases?

Leasingselskabet ejer bilen og leasingtager står noteret, som bruger på registreringen. 

Hvor skaffer jeg bilen?

Køretøjet kan skaffes enten i Danmark eller hjemtages fra udlandet. Hovedsageligt bliver langt de fleste biler taget hjem fra Tyskland pga. det store udbud. Vi hjælper gerne med at finde og hjemtage din bil.

Kan jeg komme med egen bil?

Du kan sagtens selv komme med egen bil. Vi kan købe bilen af både private og cvr.nr. Vigtigst er at få rådgivning inden, således du får hjælp til, hvad der er mest hensigtmæssig i din situation.

Hvad bliver min mdl. ydelse?

Ydelsen bliver beregnet ud fra, hvor meget der skal betales i finansiering og registreringsafgift samt evt. løbende afskrivning. 

Skal der betales depositum?

Som udgangspunkt betales der depositum, da det giver dig flere fordele og besparelser på en aftale. Vi kan rådgive dig i at få den mest sikre og fordelagtige aftale.

Hvad er restværdi?

Restværdi er den værdi, som køretøjet nedskrives til over en leasingperiode. Det fremgår af aftalen om restværdien indeholder moms og afgift. Leasing må ikke forveksles med en købskontrakt, hvor køretøjet nedbringes til en værdi af kr. 0 over en periode.

Hvor lang tid kan en bil leases?

En bil kan i princippet leases i en ubegrænset periode. Typisk tilbydes aftalernes løbetid efter, hvad der er mest hensigtmæssig for dig som kunde. Oftest er det aftaler på 12 mdr., hvorefter aftalerne evt. forlænges.

Kan bilen benyttes i udlandet?

Bilen må gerne bruges i udlandet. Du skal blot huske at  medbringe del 1 af den originale reg.attest samt rødt SOS kort. Kontakt os og hør nærmere.

Hvor skal bilen forsikres?

Bilen forsikres på samme måde som på traditionelt vis. Global Car Leasing tilbyder også forsikring, som tegnes gennem Top Danmark. Du vælger selv, hvor du ønsker at forsikre bilen.

Kan jeg afslutte leasingperioden før udløb af kontrakt?

Du har altid mulighed for at afslutte din leasingperiode og frikøbe dit køretøj før ordinær udløb. Du kan se priser og oplysninger i din kontrakt eller ved at kontakte os.

Hvordan kommer jeg af med bilen efter endt leasing?

Efter endt leasingperiode skal du selv finde en køber til bilen eller sælge via en forhandler. Det er også muligt at benytte vores afdeling i Flensborg, Global Car Trading, som dagligt køber og sælger specialbiler for kunder.