Import af bil

Køb af bil i Tyskland er en tillidssag, og kan for den uerfarne køber resultere i ubehagelige overraskelser. Inden man overvejer import af en bil fra Tyskland, skal man undersøge om bilens stand stemmer overens med beskrivelsen i annoncen, og om den er sin pris værd, og er sælgeren troværdig?

Vi har her samlet lidt gode råd om køb af bil i Tyskland.

prisliste
Se pakker her

Undersøg markedet grundigt inden du importerer en bil.

Overvejer du at købe/importere en brugt bil i Tyskland, fører mange veje til målet. Et godt råd er at overveje dine behov og få et overblik over prisniveau og de forskellige biler og modeller hjemmefra, inden du tager ud for at kigge på bil i Tyskland.

Udstyret i din nye bil kan være et springende punkt. Når du er helt afklaret med, hvilket udstyr din næste drømmebil skal have, kan du via www.mobile.de tilvælge et meget bredt udvalg af ekstraudstyr i din søgning. Herefter kan du nemmere sortere i det store udvalg af biler til salg. Dernæst kan du søge konkret efter den bil, du ønsker at importere fra Tyskland.

Du er velkommen til at finde inspiration i vores katalog her.

Vi ved af erfaring, at køb af bil i Tyskland kan virke uoverskueligt. Heldigvis kan Global Car Trading med sin store ekspertise indenfor import af biler fra Tyskland altid hjælpe.

Køretøjets papirer

Ved import af en bil fra Tyskland er det vigtigt, du kontrollerer bilens papirer især registreringsattesten og bilens ”dåbsattest”, COC certifikat, er vigtige. Sælger af bilen skal, som udgangspunkt, være identisk med navnet på registreringsattesten. Ved undtagelser fx når en bil sælges bilen via en forhandler, må man spørge ind til eventuel bevis for ejerskab. Det samme gør sig naturligvis gældende ved salg af privatpersoner. Inden du henter bilen i Tyskland, skal du sikre dig en kopi af den originale registreringsattest, som består af et Fahrzeugbrief Teil II og Fahrzeugschein Teil I. Tjek at data på attesten stemmer overens med bilen, herunder stelnummer.

Vi anbefaler, at man altid får bilens originale ”dåbsattest”, COC certifikatet, med ved køb. Dette gælder for biler købt i udlandet. Dokumentet er især vigtigt, hvis bilen senere skal eksporteres fra Danmark til ny køber i udlandet.

Dernæst skal du, inden du beslutter dig for, om du ønsker at importere netop denne bil, sikre dig, der er et servicehæfte, der er stemplet i forhold til bilens kørte kilometer. Der skal være sammenhæng mellem stemplernes datoer og de kørte kilometer.

Hvis der er foretaget ændringer eller reparationer af bilen, bør der foreligge dokumentation. Hvis bilen har uoriginalt tilbehør eller ekstraudstyr, skal dette være registreret i registreringspapirerne, og der skal som minimum foreligge en generel driftstilladelse (ABE).

Gennemgang af bil importeret fra Tyskland:

 • Lakering
  Tjek bilen i skarpt lys. Kig efter ridser og buler fra en skrå vinkel og kig langs bilen efter små eller store buler.
 • Ulykker
  Ujævne overgange ved døre, motorhjelm, bagklap og skærme bør vække mistanke. Er der spor af malerarbejde som farvetåge, "appelsinskal" eller farveforskelle, bør bilen kontrolleres af et autoriseret værksted. Den bedste løsning vil være Dekra (i Tyskland), der har mulighed for at lave en detaljeret rapport på bilen.
 • Rust
  Rust er ikke længere et stort problem på nyere biler, men kontrollér dog altid dørkarme, motorhjelm og bagklap samt skærme, undervogn og udstødning.
 • Detaljer
  Vær opmærksom på detaljerne og brug tilstrækkelig tid herpå. Undersøg lygteglas for- og bag, udvendig belysning, interiør, motor- og bagagerum samt taget, hvis der er tale om en cabriolet. Er der et forholdsvist stort slid?
 • Motorrum
  Hvordan er tilstanden på komponenter såsom batteriet? Tjek olie, vand og syreniveau. Findes der spor af en nylig udført vedligeholdelse eller reparation?
 • Tænd motor
  Vær opmærksom på ujævne eller usædvanlige motorlyde. Tomgangshastigheden skal være konstant.


Hos Global Car Group hjælper vi dagligt kunder med import af bil fra Tyskland og mange andre lande.

Vi har derfor et godt kendskab til forhandlere og tendenser på det europæiske brugtbilsmarked og har i den forbindelse udviklet en gennemgangsrapport med over 110 tjekpunkter, der sikrer dig, du får præcis den bil, du er blevet lovet af forhandleren.

Prøvekørsel af din nye bil

Uanset om du importerer din bil fra Tyskland eller køber din brugte bil i Danmark, er en prøvekørsel vigtig. En prøvekørsel bør tilbydes uopfordret. Tag en passager med og brug tilstrækkelig tid. Kør om muligt en kendt rute og afprøv forskellige kørselssituationer, by, landevej samt motorvej.

Før du kører: Vær opmærksom på motortemperatur og -støj. Sluk for radioen ved prøvekørslen og læg mærke til om der kommer mislyde fra motor, bagtøj og dæk. Husk at sikre dig, at bilen er forsikret ved prøvekørslen, og om der i givet fald er en selvrisiko.

Betaling

Forsigtighed tilrådes, hvad enten det omhandler kontant betaling, bankoverførsel eller betaling via "Western Union".

Den bedste måde at betale sit køretøj på, er at få sin bank til at lave en straksoverførsel, når bilen, alle nøgler og dokumenter er kontrolleret. Dette kan normalt effektueres i løbet af et par timer, hvilket betyder, at hverken du eller sælger snydes. Denne betalingsmåde forhindrer også, der skal medbringes en større sum i kontanter.

Handler du bil i Tyskland som virksomhed og med momsaftræk, skal du være opmærksom på følgende. I det øjeblik den tyske forhandler er betalt kan du risikere, at forhandleren beholder den tyske moms, som depositum indtil bilen er dokumenteret i Danmark. Vores erfaring viser, at nogle forhandlere kan være længe om, at tilbagebetale dette depositum – og i værste tilfælde ikke vælger at returnere pengene. Dette kan resultere i ekstra omkostninger til eventuelt advokat.

 

Nummerplader, afgift og forsikring.

Inden man kan få danske nummerplader på sin bil importeret fra fx Tyskland, skal bilens afgift beregnes. Dette sker hos SKAT i Danmark, og her er svartiden ca. 4 uger. Når du har modtaget afgørelsen fra SKAT, kan du indregistrere din importerede bil hos det nærmeste danske motorkontor – der ligger et i Aalborg, Aarhus, Odense og Høje Taastrup.

Hertil skal du bruge:

 • Den originale registreringsattest - ved tysk køretøj; Fahrzeugbrief og -Schein
 • Afgørelsen fra SKAT
 • Navnet på det forsikringsselskab bilen skal forsikres hos


Afgiften betales ved afhentningen af nummerpladerne.

Hvis du ikke er ejer af bilen, men blot hjælper med at hente nummerpladerne, skal du også medbringe en fuldmagt fra ejeren af bilen.

Husk, du altid kan kontakte os for rådgivning i forhold til import af bil fra Tyskland og resten af Europa. Find vores kontaktoplysninger lige her.

Du kan også vælge at flexlease din importerede bil. Hos Global Car Leasing laver vi gerne et tilbud på din bil. Vi er specialister i high-end biler og har mere end 14 års erfaring med flexleasing.

Ved brug af et flexleasingfirma forkortes ventetiden for at komme ud og køre væsentlig

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye bil