Splitleasing af luksusbiler

Som med mange andre leasingmodeller, er splitleasing, også kaldet del-leasing, en måde at lave flexleasingaftaler på. En splitleasingaftale er delt op på to flexleasingkontrakter, hvor den ene underskrives af bruger af bilen, den anden underskrives af arbejdsgiver/virksomhed. På denne måde kan to parter dele en kontrakt mellem hinanden. En forudsætning for indgåelse af en splitleasingkontrakt er, at erhvervskørselen overstiger den private kørsel væsentligt.

Ingen beskatning af firmabil - du betaler kun for det, du bruger

Ud over de almindelige fordele ved flexleasing, er der yderligere besparelser at hente på de finansielle udgifter og på driftsudgifter for både din arbejdsgiver/virksomhed og dig selv. Du vil, som privatperson, slippe for firmabilsbeskatningen, og virksomheden sparer penge på alle de kilometer, der køres privat; særligt i ferier og weekender.

Udgifter der skal splittes

De udgifter, der splittes mellem virksomheden og dig, er: førstegangsbetalingen for splitleasingkontrakten, den månedlige leasingydelse, brændstofforbruget i perioden, forsikring af bilen, grøn ejerafgift og værkstedregninger.

Hvordan fordeles det?

Inden opstart af kontrakten aftales en fordeling af førstegangsbetalingen mellem erhverv og privat. Det kan fx være 70% til virksomheden og 30% til privat.
Herefter vil vi, hver måned, fremsende en faktura til bruger og virksomheden med fordeling af udgifterne ud fra de kørte kilometer både i privat og erhvervsregi, altså, efter hvordan bilen er blevet anvendt. Efter første måned vil alle udgifter inkl. førstegangsydelsen blive fordelt efter akkumuleret indberettet kilometer, og alle udgifter vil nu være baseret på ny fordeling.

Kørebog – sådan kender vi din kørsel

En godkendt GPS-overvågningsenhed med elektronisk kørebog kan tilkøbes via Global Car Leasing. Derudover kan man tilkøbe en fjernbetjening, der bruges til at skifte mellem privat og erhvervskørsel. Kørslen registreres på en online platform, hvor du kan se og redigere i din kørselshistorik. De kørte kilometer skal være os i hænde senest den 3. hver måned. Opgørelsen skal indeholde fordeling af dine kilometer for privat og erhverv. Ud fra de godkendte kilometer, fremsender vi en faktura med fordelingen af udgifterne. Vi får hverken information om, hvor du har været, og hvad du har lavet der. Vi skal blot kunne se, hvordan de kørte kilometer skal fordeles.

Vær opmærksom på, at SKAT har den helt store lup på netop splitleasing, og vi anbefaler derfor, du laver en udførlig kørebog i tilfælde af krav om oplysninger til SKAT.

Det er især erhvervskørsel, SKAT er interesseret i, og du bør derfor angive dine ærinder samt formålet med dem.

Inspiration

Vil du vide mere om hvad flexleasing er? Læs mere her
Du kan også se, hvilke biler vi har klar til leasing netop nu – Se leasingbiler her